Via webshops moet men nooit deze 4 Foto/Video attributen bestellen

Deel dit artikel

We bestellen tegenwoordig een overvloed aan spullen online via webshops. Toch zijn er momenten dat je langs de winkel moet gaan om het product even te voelen. Met mijn ervaring van veel online bestellen kom ik er toch achter dat ik het fijner vond om het toch even in het echt te kunnen vergelijken. Het kopen via webshops is daarom niet altijd even handig. Ik leg je in deze blog uit welke spullen je altijd even moet aanvoelen zodat je nooit spijt krijgt van je aankoop via webshops en daarmee veel tijd en eventueel geld mee kunt besparen.

1. Statieven

Statieven zijn één van de dingen die je altijd even moet voelen of die echt geschikt is voor jou. Is het gewicht naar jou wens? Is de kop stevig als je er een stabilisator op zet, is alluminium goed genoeg of wil je toch één van carbon? Dat zijn een paar vragen die je jezelf kunt stellen als je het statief vast hebt. Dan zijn er ook opties die je gewoon kunt vinden via webshops zoals de functies die erop zitten. De quickrelease, De lengte en zit er een optie voor contragewicht op.

Statief

2. Cameratasssen

De camera tas is misschien wel het belangrijkste aankoop. Het veilig transporteren van je goederen kan veel kosten besparen. Ik zie veel mensen een enorme voorraad met tassen hebben omdat ze zijn geupgrade naar nieuwe camera’s of ze hebben meer lensen gekocht en een extra filtertje of nieuwe schooonmaak kit kan er ook wel weer bij. Bij dit zeg ik altijd, duurkoop is goedkoop. Ga gelijk voor een goede tas met veel beschermvakjes voor grote en kleine lensen. Natuurlijk heb je niet gelijk 5 lensen gekocht maar vul dit dan eerst op met wcpapier of schuim zodat als je nog veel ruimte over hebt, niet alles te hard heen en weer gaat schudden. Koop dus geen tas via webshops.

Canonmerk

3. Je eigen merk Camera

Er zijn veel soorten merken die camera’s produceren. Met de bekenste: Canon, Sony, Panasonic en Nikon. (Zie hier een lijst van alle camera merken.)
Ga naar de winkel en kijk welke jij het prettigst vind vast houden, waar je eenvoudig door de instellingen kunt scrollen en welke lensen daarvoor betaalbaar zijn. Koop dus niet zomaar een Arri of RED camera, want de accesoires om ze bruikbaar te maken zijn gigantisch duur. Het kan helpen als een familie lid of een vriend al hetzelfde merk heeft en je daarmee kan assisteren. Dan kun je deze wel aanschaffen via webshops. Je kijkt dan naar de speceficaties. Kijk naar deze blog voor de beste manier om je camera in te stellen.

verrekijker

4. Verrekijkers/binoculaire kijkers

Dit is vooral voor natuur fotografie om te kijken naar het perfecte plaatje. Zoek je vogels of andere dieren in de natuur dan kan een verre kijker hiermee helpen. Koop deze ook nooit online. Net als een camera tas of een statief moet je dit altijd even aanvoelen. Specs alleen is niet genoeg om te weten of een specefieke verrekijker echt iets voor jou is. Test ze uit in de winkel en kijk met een gevorderd iemand wat hij of zij heeft gehaald. Je hebt namelijk verschillende soorten verrekijkers, plat gezegt heb je 3 soorten. De Dakkant verrekijkers, de Porro kijkers. Ik moest dat woord ook even twee keer lezen. En de monokijkers. Kijk voor meer informatie naar deze blog.

Via webshops

Extra: Tweedehands op marktplaats of onbekende websites.

Als je voor camera spullen gaat en je zoekt op marktplaats bestel ze dan nooit gelijk. Er word hier veel mee gescamd! Er staan zo vaak camera spullen te koop maar als je ze niet mag ophalen weet je al dat het foute boel is. De foto en videografie wereld is een enorm leuke wereld met vriendelijke en betrouwbare mensen die graag samen komen. De carspotters, dierenspotters en natuurfotografen zien graag elkaars werk en kunnen veel van elkaar leren. Doordat het zo’n fijne communitie is word hier flink gebruik van gemaakt door scammers. Omdat camera’s en lensen altijd goed waardevast blijven worden er altijd hoge prijzen aangeboden. Let dus altijd op bij het kopen via webshops die niet vertrouwd zijn.

Ontdek meer artikelen

instrumentale mix
Editing

5 Tips voor de perfecte instrumentale mix

Ben jij gefrustreerd omdat je instrumentale mix niet klinkt zoals je wilt dat het klinkt? Lees over effectief gebruik EQ, 808s, diepte en meer