Perfect de camera stabiliseren met de Ronin-S: Een Ongelofelijke Stabilisatie

Deel dit artikel

Je camera stabiliseren met de Ronin-S kan soms een lastige taak zijn. Stabiliseer de Ronin-S daarom effectief. Daarom heb ik het camera stabiliseren punt voor punt uitgelegd.

De Ronin-S

Persoonlijk mijn favoriete stabilisator waar ik al veel projecten mee heb afgerond.
Een Ronin-S is een ontzettend mooi toekomst bestendige camera stabilisator waar de grootste camera’s op passen.
Ik begon met een kleine DSLR camera en kon dus ook voor de goedkopere Ronin-SC gaan maar als je enorme snel groeit is het natuurlijk zonde om deze te halen als je besluit een nieuwe zwaardere camera te kopen in de toekomst.
Met dit in het achterhoofd vond ik het prijsverschil ook ontzettend meevallen. De camera stabiliseren is van groot belang voor mooie resultaten in de video’s.

A portrait is not made in the camera but on either side of it.

Edward Steichen

Stabiliseren van de Ronin-S met je camera.

Voor het stabiliseren heb je twee dingen nodig, een telefoon met bluetooth en de Ronin App.Haal de Ronin S oplader uit de doos en draai alvast het statief eronder. Pak dan de stabilisator en draad de batterij daar aan vast.Zorg ervoor dat de Ronin-S op een vast ondergrond staat die ook goed recht is. Dit doe ik dan ook vaak op de grond of een grote tafel. Pas op dat je de Ronin niet omstoot. Kijk hier voor meer statieven.

pexels tom nagel 3878617 1 2

De Ronin-S

Zorg ervoor dat je het klepje van de lens eraf is en de SD kaart en accu al in de camera zitten.
Je pakt de camera en draaid de houder met de centimeters vast aan de onderkant van de camera, zorg ervoor dat het pijltje op de houder aan de kant van de lens zit. Pak een 5 of 10 eurocent muntje en draai de houder goed vast aan de onderkant van de camera.

Pak de camera en schuif de camera via de voorkant van de Ronin-S. Zorg er alvast voor dat de camera niet naar voren of achteren schiet. Hou dus eerst de motor vast zodat het niet naar links of rechts valt. Zorg er ook voor dat de lenskapje eraf is. Als je alles hebt gestabiliseerd en het kapje zit er nog op moet je weer opnieuw stabiliseren. De camera stabiliseren is ontzettend belangrijk en zorg ervoor dat je de volgende items bij de hand hebt.

  • De camera
  • Mobiele telefoon
  • De SD-kaart
  • De accu

De Tilt instellen

Zorg ervoor dat de camera naar het plafond wijst en pas de centimeters aan die op de zijkant staan van de camera. Zorg ervoor dat de camera naar het plafond blijft wijzen of als je deze naar beneden zet dat de camera op z’n plek blijft. Zo ja? Dan heb je de tilt nu goed ingesteld.

De Roll Instellen

Aan de achterkant van de camera zie je de motor. Deze kun je naar links of rechts verschuiven. verschuif die zo zodat de camera niet meer naar links of rechts gaat terwijl de camera netjes op z’n plek blijft als je deze op alle hoeken gaat mikken.

De Pan instellen

Dit is de lastigste om in te stellen. Pak de gehele Ronin-S met camera en leg het statiefje tegen je buik. De ronin-S moet recht naarvoren staan. De camera en de motor schut nu waarschijnlijk alle kanten op. Kijk alleen naar de motor op de achterkant. Pas de centimeters aan de onderkant van de camera aan tot dat de motor stil blijft staan.


Camera stabiliseren afronden

Staat de motor stil terwijl je de Ronin-S naar voren zet? Zet de Ronin-S aan doormiddel van op het onderste knopje te klikken op de accu en klik dan op het aan knopje op de Ronin-S zelf. De Ronin-S stabiliseerd zich nu automatisch. Mocht die veel lawaai maken dat betekend dat de motor hard moet werken om stabiel te blijven, dit kost veel accu en is er waarschijnlijk iets niet goed ingesteld. Zet de Ronin uit en herhaal de stappen van Tilt tot Pan. Goed de camera stabiliseren bespaard ongelovelijk veel op de batterij.

De DJI Ronin App

Maakt die niet veel geluid en blijft het stabiel? Open de DJI Ronin App op je telefoon en kies de Ronin-S en klik op ‘Connect to Gimbal’. De Ronin-S word gelijk gevonden en word verbonden met de app. Klik op de knop linksboven in de app op ‘Balance test’. Volg de instructies op de app en als het goed is zie je nu dat alles ‘Excellent’ is. Is dit niet het geval? Pas deze dan aan. ‘Good’ is niet goed genoeg want dat kost overtijd veel stroom voor de Gimbal.

Kijk voor meer informatie naar de video of bekijk de blog camera instellen:

basis van je camera stabiliseren

Accessoires voor de Ronin-S

Je hebt ontzettend veel leuke gadgets voor de ronin-S. Zoals de Zoom, handvaten, externe beeldscherm houders en microfoon houders. Verder kun je ook de telefoon op de Ronin-S zetten zodat je in vlogmodus kunt gaan en deze altijd je gezicht volgt. De handvaten en de zoom zijn ontzettend handig. In het begin heb je ook niet meer nodig.

Ronin accesoires
Camera stabiliseren accessoires

Bugs?

Soms trilt de Ronin-S en beweegd die heel hard. Ga dan naar een andere modus toe waar die dat niet doet. Je kunt het dan zo laten en pas de modus aan in de app. Zorg ervoor dat je dan juist gaat kalibreren bij de instellingen in de app. de camera stabiliseren moet dan ook even opnieuw gebeuren in de app. Mocht dit allemaal niet helpen dan is de camera te licht. Zorg voor een zwaardere lens en kijk dan of de Ronin-S niet meer trilt.

Ontdek meer artikelen

instrumentale mix
Editing

5 Tips voor de perfecte instrumentale mix

Ben jij gefrustreerd omdat je instrumentale mix niet klinkt zoals je wilt dat het klinkt? Lees over effectief gebruik EQ, 808s, diepte en meer