Hoe je snel in 3 stappen gave auto montages maakt

auto montages
Deel dit artikel

Ik ben begonnen met filmen in de auto wereld. Gave sport auto’s filmen bij carmeetings en alsvolgt auto montages ervan maken. Maar waar moet je beginnen en wat zijn de technieken om uit eindelijk gave auto montages te maken? In deze blog vind je hier alles over, van voorbereiding, het filmen tot het editten van auto montages.

De voorbereiding

pexels quintin gellar 612888 1

Ga online zoeken naar carmeetings, race events of carshows waar veel mooie auto’s bij elkaar komen. Ga alvast naar de plek toe waar je mooie shots kunt filmen waar een mooi achtergrond is. Heb je een vriend of vriendin met een mooie auto? Film alvast op de heen weg daarnaartoe wat leuke auto’s. Ik raad het af om in de kofferbak te filmen en op de snelweg is het riskant om met de camera uit het raam te hangen. Zorg voor GoPro’s en plak die aan de voorkant, zijkant en achterkant van de auto waar jij in zit. Doe een paar testjes en je hebt geweldige cinematic looks van de auto’s die onderweg zijn naar de carmeetings of race events.

Kies alvast het liedje waar je alles onder wilt zetten en maak alvast een verhaal van je auto montages. Een begin, midden en eind. Schrijf dit helemaal uit en teken er eventueel plaatjes bij.

Neem altijd gopro’s mee, je eigen camera, stabilisator, statief en eventueel een skateboard. Het is ook heel belangrijk dat je een polirisatie filter hebt! Je kunt jezelf dan niet in auto’s zien filmen. Lees hier meer over op het blog over camera filters. Voor het maken van auto montages is de voorbereiding het halve werk.

carmeet

Het filmen

Eenmaal op locatie aangekomen maak je gave slide shots van de auto’s met een stabilisator of gebruik een skateboard voor smooth beelden. Film ook de mensen erom heen, laat meer zien dan alleen auto’s. De omgeving zijn kijkers ook heel benieuwd naar en de meeste vinden het leuk om zichzelf later terug te zien met hun auto. Mocht je aangesproken worden houd hier dan rekening mee en blur hun gezicht of kenteken van de auto. Mochten er illigale mods op de auto zitten spreekt dit natuurlijk voor zichzelf. Houd rekening mee met gave transities maken door langs mensen te lopen, lantarenpalen, vanuit de grond naar boven toe en andersom. Dit zal enorm helpen met het eind resultaat.

Film altijd enorm veel. Je kunt nooit teveel filmen voor auto montages. Er is altijd wel iets met een shot en het is zonde als je een auto moet skippen omdat je daar geen mooie beelden van had kunnen maken. Blijf de hele dag lekker filmen en zorg voor genoeg accu’s en SD kaarten. Tegenwoordig valt de prijs ook enorm mee op geheugenkaartjes. Ik heb 3 accu’s zodat als de één leeg is ik gelijk een nieuwe kan pakken en de ander op kan laden in de auto zodat je altijd één volle over houd.

Auto montage

Het editten

Het editten is het leukst van allemaal, je gaat het verhaal neerzetten onder een mooi nummer die je al hebt uigezocht. Houd rekening met het editten dat je de tijden gaat opbouwen, van licht naar donker en weer licht oogt dan ook niet mooi. Maak er de hele dag van op volgorde of strek het niet verder uit dan max een uur verder want ergens 3 uur terug gaan in de tijd valt gelijk op.

Zorg voor mooie kleuren, contrast en diepte in de video. Maak mooie colorcorrecties in je auto montages. Dat maakt een enorm verschil tussen beginnende filmers en gevorderde filmers. Maak de lucht lekker blauw en laat de auto’s maar goed naar voren poppen. Editten op de muziek kan in vele manieren, je kunt constant op de beat een nieuwe doen maar je kunt het ook speelser houden door af en toe een nieuw shot te pakken na de beat. Dit houd het onvoorspelbare erin, doe dit overigens niet te vaak want dat kan frustrerend zijn om naar te kijken.

Extra: Bekijk veel content van anderen

Je kunt enorm veel leren van anderen. Kijk hoe andere filmen en maak daaruit jouwn unieke style. Wat word jouwn soort muziek, film je altijd uit de hand of gebruik je een stabilisator of ben je juist uniek door veel mooie droneshots? Ik leer zelf ook enorm veel door Youtube te kijken naar de making offs van montages of naar andere blogs. Er valt elke keer weer wat nieuws te leren en elke dag worden er weer nieuwe technieken toegepast in auto montages. Een ontzettend mooi voorbeeld is de clip hieronder dat je niet alleen de auto’s zelf moet filmen.

Ontdek meer artikelen

instrumentale mix
Editing

5 Tips voor de perfecte instrumentale mix

Ben jij gefrustreerd omdat je instrumentale mix niet klinkt zoals je wilt dat het klinkt? Lees over effectief gebruik EQ, 808s, diepte en meer